19 Kasım 2010 Cuma

ABD’deki Ortamı Küçümsemeyin Dedi

AMERİKAN otomotiv devi Ford Motor Company’nin Başkanı Bill Ford, küresel kriz sonrası yatırımcıların Amerika’daki büyüme potansiyelini küçümsediğini belirterek, çoğunun büyüme potansiyeli gördüğü gelişmekte olan ülkelere odaklandığı eleştirisinde bulundu. Bill Ford, kendi büyüme planlarına odaklandıklarını, Amerika’da General Motors’un (GM) hisse satışına ilişkin beklentilerin yönlerinini değiştirmeyeceğini belirtti.

Bizim İçin De Kârlı Pazarlar

Bill Ford, şöyle konuştu: “Kriz sonrasında bugün dünyada büyüyen pazarlar denince herkesin aklına Brazilya, Çin, Hindistan ve Türkiye geliyor. Bu ülkelerin önemli büyüme potansiyeli olduğu ve hızlı büyüdükleri kesinlikle doğru. Bu ülkeler bizim de yer aldığımız ve bizim içinde çok kârlı pazarlar. Ama aslında bizim için Amerika büyüyen bir pazar.”

Kimse Buna Odaklanmıyor

Ekim sonu itibariyla Amerika’da otomotiv satışlarında GM’in ardından ikinci sırada yer alan Ford’un kendi evindeki pazar payı 1.5 puanlık artışla yüzde 16.7’ye yükseldi. Bill Ford, yatırımcıların Ford’un kendi evindeki büyümesini küçümsediğini yineleyerek, “Amerika’da satışlar ekim ayında yüzde 11 artarken, Ford’un satışları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 21 arttı. Amerika bizim için büyüyen pazar. Pazar payımızı artırıyoruz. Biz Amerika’da otomotiv sektörünün büyümesine devam edeceğini düşünüyoruz. Kimsenin buna odaklandığını düşünmüyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder