5 Aralık 2009 Cumartesi

Ford Focus 2010




Yeni Ford Focus, hatchback otomobillerin şeklini belirleyen ve sadece tasarımcıların zihninde olan kural kitabını yeniden yazacağa benziyor. 2010 yılında üçüncü jenerasyon olarak karşımıza çıkacak olan Focus, tasarım olarak Fiesta’nın çizgilerini sürdürüyor. Ancak asıl benzerlik bu yılın başında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkan Iosis konseptiyle yaşanıyor.Ford, Focus ile yeni motor teknolojisi EcoBoost’un da tanıtımını yapacak.

Ford için yeni olan bu teknolojinin temelinde aslında VW ve Fiat tarafından birkaç yıldır kullanılan aşırı beslemeli küçük hacimli motorlar yatıyor. Buna göre yeni Focus’un giriş seviyesinde 1.0 litrelik 89hp güç üreten turbo bir motor kullanılacak. 1.6 litrelik motorun gücüyse 148 ve 178hp olarak belirlenmiş. Dizel motor cephesindeyse 128hp’lik 1.6 litrelik motor bulunacak. 2.0 litrelik en üst dizel seçenekse 168 ve 197hp güç çıkışı sunacak.

Tüm modeller manuel şanzımanla donatılırken, Powershift ismindeki elektro hidrolik otomatik şanzıman opsiyon listesinde yer alacak. Ford, yeni Focus ailesinde otomobilin uzun süre rölantide kaldığında motoru kapatan ‘Start-Stop’ teknolojisini de sunacak. Yeni Ford Focus markanın Saarlouis Almanya’daki fabrikasında üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder