8 Eylül 2013 Pazar

Yeni Porsche Macan Özellikleri

Porsche’nin Yeni küçük SUV aracı Macan, üzeri çıkartmalarla gizlenmeye çalışılmış far ve stopları ile üretim versiyonu olarak objektiflere yakalandı.  Aralık ayında üretime geçecek Komapkt SUV Macan, ağabeyi Cayenne’e benzer tasarım öğeleri barındırıyor.

Porsche Macan’da eğimli şık bir tavan kullanılırken çamurluklara taşan LED’li stoplar dikkat çekiyor. Turbo versiyona ait resimlerde ki geniş hava ızgaraları ile dörtlü egzoz sistemi aracın gücü hakkında ipucu veriyor.

Audi Q5 platformu üzerine inşa edilen Porsche Macan, 2014’ün ilk çeyreğinde benzinli ve dizel üniteler ile satışa çıkacak. Macan’ın kaput altında üç benzinli ve iki dizel olmak üzere beş farklı motor kombinasyonu kullanılacak bu motorlardan benzinli olanları 2.0 lt. turbo (220Hp), 3.0 lt. V6 (295Hp) ve 3.0 lt. twin-turbo V6 (370Hp) olurken dizel üniteler 2.0 lt. TDI (190Hp) ve 3.6 TDI V6 (250Hp) olarak tercih edilebilecek. Porsche tarafından gelen bilgilere göre ilerleyen günlerde hybrid motorlu versiyonlarında üretileceği söyleniyor.Gelecek yıl satışa çıkacak Macan, BMW X3 yakında üretime geçecek X4 ve Audi Q5 gibi premium SUV sınıfında mücadele edecek. Porsche, ilk yıl için 75.000 civarında Macan satmayı hedefliyor.

2014 Mercedes-Benz C-Class Gün Sayıyor

2014 Detroit Motor Show’un ardından satışa çıkması planlanan Yeni C-Serisi selefinden daha geniş ve yenilikçi yapısı ile tüketicinin beğenisine sunulacak. Fotoğraflardan yola çıkarak otomobilde keskin çizgilerin yerini daha yumuşak görünümün aldığını söyleyebiliriz. Markanın yeni tasarım detaylarından izler gördüğümüz 2014 C-Sınıfında oval hatlara kavuşan farlar ve A-Serisini andıran stop kısmı dikkat çekiyor.

Mercedes firması gelen talepler doğrultusunda Yeni BMW 3-Serisi’nin yaptığı gibi kasayı büyüterek yaşam alanında diz mesafesini artırmayı planlamış. Bu şekilde bazı ergonomik kusurlar giderilmek istenmiş.

Selefiyle aynı motorlar kullanılacak Yeni Mercedes-Benz C-Sınıfında Altı ileri manuel ve 7G-TRONIC otomatik şanzımanın kullanılacak ayrıca 9 ileri otomatik şanzımanın kullanılma ihtimali de gelen bilgiler arasında.Mercedes, yenilenecek C-Sınıfı ile daha lüks ve ergonomik bir model ortaya koymaya çalışırken otomobil dört farklı gövde yapısı sedan (2014), station wagon (2014), coupe CLK (2015) ve cabrio (2016) ile rakipleri karşısında mücadele verecek.

21 Kasım 2010 Pazar

En Hız Rekortmeni Usain Bolt, Ferrari’leri Test Etti

Hem dünya rekortmeni olarak hem de olimpiyatlarda 100 ve 200 metrede altın madalya sahibi olarak dikkat çeken Usain Bolt, Ferrari’nin Maranello’daki tesislerini ziyaret edip, pistte deneyimli pilotlar eşliğinde test sürüşleri gerçekleştirdi. Ferrari’nin test pilotlarıyla birlikte 458 Italia ve 599 GTB Fiorano’yu test eden Usain Bolt, özellikle 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayan Ferrari 458 Italia modelini kendine benzeterek “duyarlı ve kararlı” olarak tanımladı. Ferrari’nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen Ferrari 458 Italia modeli, yenilikçi V8 motoru ve Pininfarina imzalı göz kamaştıran tasarım özellikleriyle dikkat çekiyor.Ferrari 458 Italia, hem kompakt boyutlarını hem de aerodinamik yapısını ilk bakışta belli eden bir forma sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor. Litre başına 127 HP güç üretimi sunabilen V8 motor, 570 HP güç ve 540 Nm’lik maksimum torkuyla sıra dışı performans verilerine imza atılmasına yardımcı oluyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayan, 7 ileri otomatik vitesli ve çift kavramalı F1 tipi şanzımana ve 1380 kg’lik boş ağırlığıa sahip Ferrari 458 Italia, 325 km/s’lik son hıza erişebiliyor. Sınıfının en başarılı yakıt tüketim özelliklerini de 458 Italia’ya kazandıran motorun 100 km’de ortalama 13.7 litrelik yakıt tüketiminin yanı sıra 320 g/km’lik karbondioksit emisyon değeri, aynı zamanda çevreye değer veren teknolojik gelişimin önemini kanıtlıyor.

19 Kasım 2010 Cuma

Brisa, Bridgestone Ve Lassa'da Kampanya

Kampanya kapsamında binek ya da 4x4 lastiklerde Maximum kart ile 360 TL üzeri alışveriş yapanlar ürünleri peşin fiyatına 12 taksitle satın alma fırsatı yakalayacak . Sektör lideri Brisa, Bridgestone ve Lassa markaları ile sürücülere kaçırılmayacak kampanya fırsatı sunuyor. Bridgestone ve Lassa yetkili satıcıları ile Otopratik mağazalarında geçerli olan kampanya kapsamında 30 Kasım 2010 tarihine kadar binek ya da 4x4 lastiklerde Maximum kart ile 360 TL üzeri alışveriş yapanlar ürünleri peşin fiyatına 12 taksitle satın alma fırsatı yakalıyor. Üstelik kampanya kapsamında alışveriş yapanlar ödemelerine 2011’de başlayacak.Brisa yetkilileri, İzmir’de sert kış koşullarının olmadığını göz önüne alarak Bridgestone’un ER 300 ve B250 desenleri ile, Lassa’nın Impetus REVO ve Atracta desenlerini öneriyor ve sürücüleri kendi şartlarına en uygun lastiği bulmak için yetkili bayilere davet ediyorlar.

Sizi Asla Yarı Yolda Bırakmayız

Bridgestone tüm sürücülerin yola güvenle devam edebilmeleri için ‘Yola Güvenli Çık Yolun Hep Açık’ sosyal sorumluluk projesini sürdürüyor. Bridgestone bu proje kapsamında da Bridgestone Roadshow ekibi ile yollarda sürücülerin lastiklerini kontrol ediyor ve güvenlikleri için lastik konusunda bilgilendiriyor.‘Hayatın Tüm Yollarında’ sürücülerin yanında olmaya devam eden Lassa Yol Yardımı hizmetine de sürücüler Türkiye’nin her yerinden 7 gün 24 saat ulaşabiliyorlar.
Yaz lastiklerini saklama hizmeti de veren Bridgestone ve Lassa yetkili bayileri yolunuzun üzerinde sizleri bekliyor.

2010 Yılı Otomobil Kampanyaları İndirimli Arabalar

Her yıl olduğu gibi buyıl da otomobil firmaları Eylül ayında indirim kampanyalarına başladılar.Yavaş yavaş açıklamalarda gelmeye ve değerlendirilmeye başlandı.Şu ana kadar yapılan açıklamalarda dikkat çekici sok indirim diyebileceğimiz hususları sizinle paylaşmak istedik.Şunu öncelikle belirtelim ki tüm indirimli kampanyalar gerçekten çok cazip. Ötv indirimi yapanlar, kasko bizden fırsatları , 0 faizli krediler,taksitli araba satışları birbirinden cazip fırsatlar sunuyor alıcıya.Ancak içlerinden bizim en dikkatımızı çekeni FORD ve CITROEN nın kampanyası oldu.Ford bazı ticari araçlarında 9 bin TL’yi aşan indirim imkanı sağlıyor.Citroen ise C5' modelinde 5 bin 258 tl indirimle alıcıya kolaylık sağlıyor.

İndirimli Kampanyası Yapan Otomobil Firmaları Şunlar:


FIAT BİNEK 
FIAT TİCARİ
RENAULT BİNEK
RENAULT TİCARİ 
FORD BİNEK
FORD TİCARİ
VOLKSWAGEN BİNEK 
VOLKSWAGEN TİCARİ
CITROEN
CHEVROLET
OPEL
ALFA ROMEO

Bakan Şimşek'in Bu Konudan Haberi Yok

Avrupa'da 2015'te 480 bin adet, dünyada ise bir milyon 700 bin adet elektrikli aracın yollarda olacağı öngörülüyor. Yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi olan hibrid araçlar ise, elektrikli araçlardan daha popüler olacak. 2015'te dünya genelinde hibrid araç satışının yıllık 5-6 milyon adet olacağı tahmin ediliyor.Elektrikli araçların yaygınlaşması zaman alacak. Çünkü pil maliyetleri nedeniyle elektrikli araçların fiyatı yüksek. Ayrıca, elektrikli araçlar otomobil kullanıcılarının alışkanlıklarında önemli değişikliklere neden olacak. Yani elektrikli araç kullanımını kendiliğinden artmayacak.Bu yüzden, kullanıcıları teşvik edebilmek için park kolaylıkları, belli bölgelere yalnızca elektrikli araçlarla ulaşım gibi özendirici tedbirler uygulanması gerekiyor. Tabii ki her şeyden önemlisi, elektrikli araçları cazip hale getirmek için vergi teşviği şart. Dünyada birçok ülke, elektrikli araçlara destek veriyor.

Bir De Nissan Fabrikası Yapalım Dedi

TÜRKiYE ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri haline gelmesine ve beklentilerin üstünde büyümesine rağmen sıfırdan yatırım çekmeyi başaramayan otomotiv sektörü 'Nissan'la heyecanlandı. Nissan'ın Türkiye'de büyümek için Renault gibi yatırım yapmasının kaçınılmaz olduğunu açıklayan Renault-Nissan Dünya Başkanı Carlos Ghosn'a 41 yıllık ortakları Oyak Grubu'ndan 'Herşey hazır, gelin Nissan'ı da ortak üretelim' teklifi gitti. Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar, Ghosn'a "Arazimiz var, liman var, mühendislik ve sermaye var. Karar verin hemen yatırıma başlayalım" teklifi yaptıklarını belirterek, "Bu teklifi yaptık. isterlerse yüzde 60 Oyak, yüzde 40 Nissan ortaklığıyla bu yatırımı yapıp, üretime başlarız" dedi.

Otomobil Sahiplerine Yakıt Şoku

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), 1 Ocak 2011'den itibaren kırsal motorin satışını yasaklamasının ardından euro dizelde, milyonlarca araç sahibini yeni yılda 'katmerli' fiyat sürprizi bekliyor. Özellikle kamyon, halk otobüsü ve traktörler daha pahalı olan euro dizele geçiş yapacak.

Türkiye'de, Avrupa Birliği (AB) direktifi uyarınca yeni yılda motorinde keskin bir viraj alacak. 1 Ocak'ta, kükürt oranı yüksek, euro dizele göre litrede fiyatı 12-16 kuruş daha düşük olan kırsal motorin satışı yapılmayacak. Bu tarihten itibaren ülke genelinde yalnızca (stoklarda bulunan kırsal motorin yeni yılda birkaç ay içinde tüketilecek) çevreye daha duyarlı, kükürt oranı düşük ve yüksek kaliteli motorin satışı yapılacak.

Türkiye'de, yılda 14 milyon ton motorin tüketiliyor. Bunun, 10 milyon tonunu kırsal motorin oluşturuyor. Türkiye, 14 milyon tonla Akdeniz çanağındaki en önemli motorin tüketicisi ülkelerden biri olarak öne çıkıyor bulunuyor. Ancak, Akdeniz havzasında ve çevresinde, 1 Ocak'ta Türkiye'nin 4 milyon tondan, 14 milyon tona çıkacak euro dizel ihtiyacını karşılayacak rafineri ve alt yapı bulunmuyor.

Hatasını Anlayıp Fabrikaya Dönebilen Yeni Nesil Toyotalar Geliyor

Ustalar Kendi Kafasına Göre İş Yapmış

Geri çağırmalardan dolayı son günlerde önemli bir kriz yaşayan Japon devi Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda düzenlediği basın toplantısında "inanın şu araçları geri çağırırken nasıl utandığımızı Allah biliyor, ama hatadır işte. Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye? Olmuş bir kere... Ustalara o kadar diyoruz, anlatıyoruz. Dinlemiyorlar. Yine bildiklerini okuyup, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar." diyerek, hatalı imalatın nedeninin ustalarda olduğunu açıkladı. Yeni yetişen mühendislerin ise sadece teorik bilgilere sahip olduğunu ifade eden Toyoda "E okuldan geliyorlar, sanayi ağzını bilmiyorlar tabii. Kire, pasa, yağa elleri dokunmadan istiyorlar ki tecrübe kazansınlar. Sonra da usta bunları parmaklarının ucunda çevirince de... E sonuç ortada..." dedi.

"Bırak Üretim Bandından Çıksın, Dönerse Toyota'Nındır" Projesi

Daha sonra, yaklaşık 1.1 milyar dolara malolan geri çağırmaların kulaklarına küpe olduğunu belirten Toyoda, yeni projelerini "Bazı şeyler yaşanmadan öğrenilmiyor ne yazık ki. Neyse, biz bu kadar masrafa girdik ama bu vesile ile de üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönen araçların çalışmasına başladık. En kısa zamanda üretimine başlayacağımız bu arabalarda eğer bir hata varsa, bir şey denmesini beklemeden kendileri dönecekler fabrikaya. Son aşamaya geldik sayılır neredeyse. Geriye sadece otomobillerin üretimden çıkar çıkmaz nasıl fabrikaya döneceğini bulmamız kaldı." sözleriyle açıkladı. Bu uygulamanın Dünya'da bir ilk olacağının da altını çizen Toyoda "Şu son hadiselerden sonra baya açıldık. Hele elimiz rahata kavuşsun, bu projenin ardından henüz tasarım aşamasındayken fabrikaya dönebilen araç projemizin de eli kulağında..." diyerek basın toplantısını noktaladı.

Sonax'tan Digiturk Üyelerine Özel Kampanya

Sonax, Digitürk üyelerine özel düzenlediği kampanyada aracınıza 300 TL yerine 199 TL'ye detaylı iç temizlik ve sterilizasyon uygulaması yapıyor. Ayrıca bu kampanya kapsamında "Ozon"la dezenfeksiyon ve sterilizasyon uygulaması hediye ediliyor. 31 Aralık tarihine kadar sürecek olan bu kampanyaya katılacak olanların Digitürk faturasını beyan etmeleri gerekmektedir.